Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

James Inhofe

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ James Inhofe ανέφερε ότι είναι ασυμβίβαστο το πρωτόκολλο του Κιότο με την ελευθερία, την ευημερία και την περιβαλλοντική πολιτική πρόοδο.

Πολλοί λένε ότι οι απόψεις του Inhofe συμφωνούν με τις σκέψεις της πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία - ότι η Αμερική δεν πρέπει να κάνει τίποτα για αυτό το ζήτημα.

Όμως, οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία ξέρουν οι ΗΠΑ βρίσκεται σε αντίθεση με τους επιστημονικούς εμπειρογνώμονες.

Εντούτοις, αν υποχρεώσουν τις αμερικανικές βιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων, θα τους στοιχίσει την επανεκλογή τους φέρει, επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί θα υπέθεταν ότι αυτό θα σήμανε μια μείωση της παραγωγής, απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση των λογαριασμών της ενέργειας.

Η τελευταία προσπάθεια, τον Οκτώβριο του 2003, να εισαχθεί ένας τέτοιος λογαριασμός απέτυχε στη Γερουσία, ακόμα κι αν υπήρχε μια από κοινού προσπάθεια, του Ρεπουμπλικάνου John McCain και του Δημοκράτη Joe Liebermann, στη Γερουσία.

Η αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στους περιορισμούς της Συνθήκης του Κιότο, δεν είναι σύσσωμη, όπως δήλωσε ο Κένεθ Κόλμπερν, εκπρόσωπος συνασπισμού, που έχουν σχηματίσει για τη διαχείριση του περιβάλλοντος, οι βορειανατολικές αμερικανικές πολιτείες

"Προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση Bush δεν είναι πρόθυμη να αναλάβει δράσεις που εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι επωφελείς τόσο για την οικονομία όσο και για το περιβάλλον. Οι πολιτείες μας πιστεύουν ότι θα κερδίσουν εάν προωθήσουν εναλλακτικές τεχνολογίες περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον", σημειώσε ο Κένεθ Κόλμπερν.

Καλοκαιρινές καταστροφές λόγω της ζέστης στην Ευρώπη 10 δισ. δολάρια

Πλημμύρες στην Κίνα - σχεδόν 8 δισ. δολάρια (650.000 σπίτια πλημμύρισαν)

Ανεμοστρόβιλοι στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ - 3 δισ. δολάρια

Πηγή: Αντασφαλιστική εταιρεία καταστροφών Munich Re

Δεν υπάρχουν σχόλια: